Letselschade in het openbaar vervoer

Veel mensen in Nederland maken veelvuldig of weleens gebruik van het openbaar vervoer of hebben dit in het verleden weleens gedaan. Denk daarbij aan een bus, de tram, metro of trein. Ongevallen komen helaas ook voor binnen het openbaar vervoer, dit betekent vaak ook dat hieruit letsel kan ontstaan. Ongevallen waar u aan kunt denken bij openbaar vervoer zijn aanrijdingen met andere voertuigen, een val door onverwachts remmen of optrekken, een val tijdens het in- of uitstappen.

Wie is aansprakelijk voor ontstane letsel?

De Wet Personenvervoer regelt dat de vervoersmaatschappij in dit geval een wettelijke verplichting heeft tot veilig vervoer. De vervoerder dient er dus zorg voor te dragen dat u veilig kunt reizen en is hierdoor bijna altijd aansprakelijk voor de ontstane letsel. Dit is alleen anders indien uw letsel ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kon worden voorkomen.

Andere verjaringstermijn

Waar u op dient te letten bij een ongeval met het openbaar vervoer is dat er een andere verjaringstermijn geldt, deze is namelijk drie jaar. Dit betekent dat binnen drie jaar na datum van het ongeval de aansprakelijke partij, in dit geval de vervoersmaatschappij, aansprakelijk dient te worden gesteld.

Belangrijk na ongeval

Het is belangrijk dat u na een dergelijk ongeval het letsel dat u heeft op direct meldt bij de chauffeur van het voertuig. Het is verstandig om de namen van de getuigen die op dat moment aanwezig waren te noteren. Daarnaast is het van belang dat u het kenteken van het voertuig noteert. Raadpleeg altijd een arts, de medische informatie die hieruit naar voren zal komen is van uiterst belang bij een letselschadezaak. Het is daarom verstandig om hiervoor een letselschadespecialist in te schakelen die u op een professionele wijze verder kan helpen bij het verhalen van uw schade.

Wij zullen allereerst ervoor moeten zorgen dat de wederpartij de aansprakelijkheid erkent. Nadat dit is gebeurd zal ter benadering van uw letsel bij de huisarts of ziekenhuis medische informatie verzameld moeten worden. Hierna zal uw schade bekeken gaan worden. Wij vinden het belangrijk dat u door kunt gaan met uw leven zoals deze was voor het ongeval.

Heeft u zelf een ongeval gehad met het openbaar vervoer waarbij u letsel heeft opgelopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u hierover vrijblijvend en gratis adviseren. U kunt ons hierover bellen of mailen.

 

Leave A Reply